Skapa en ombonad atmosfär i stugan med dessa inredningstips

Att äga en sommarstuga är ett privilegium som du bör utnyttja till fullo. Ett fritidshus är en liten avskild oas dit du kan åka när du behöver en stunds avkoppling eller befinner dig i en kreativ svacka. Men det förutsätter också att stugan är fin, både inne och ute, och att den har en ombonad atmosfär. Vi listar några inredningstips du kan använda dig av för att göra stugan till den plats du kommer att se fram emot hela vintern.

Ett sommarställe med vita knutar, sjöutsikt och den svenska flaggan som välkomnar dig efter en kall och grå vinter är något som de flesta svenskar drömmer om. Som en tillflyktsort från vardagens stress kan en sommarstuga vara platsen för att få ut det mesta av semestern. Att inreda ett fritidshus kan emellertid vara utmanande. Här får du därför några handfasta inredningstips att inspireras av för att skapa den där ombonade atmosfären som du drömmer om.

Inred med textilier i jordnära färger

Textilier är det tveklöst lättaste sättet att öka mysighetsfaktorn i stugan. Med trasmattor, kuddar och filtar i jordnära färger och stilrena gardiner uppnår du en rogivande och ombonad känsla. Det är trots allt detaljerna som gör helheten i stugor, samtidigt som inredningen känns mer personlig. Om du inte vill köpa nytt kan du alltid sy om ett par gamla gardiner till kuddfodral, eller köpa textilier från en second-hand-butik. Då gör du inte bara plånboken en tjänst, men miljön också!

Våga dekorera med den svenska flaggan

Även om användandet av den svenska flaggan som inredningselement är ganska omtvistat, går det inte att förneka hur mycket den kan förhöja sommarstugans mysighetsfaktor. Dessutom är många överens om att den svenska flaggan inte är rasistisk, men helt enkelt en symbol för Sverige. 

Det behöver nödvändigtvis inte betyda att du ska hissa den svenska flaggan under sommarens alla högtider, som på nationaldagen eller när det vankas midsommar. Du kan hissa den svenska flaggan när det passar dig, eller bara inreda med mindre flaggor och vimplar som skapar en gemytlig atmosfär. Mindre flaggor passar dessutom perfekt för den som är orolig över vad grannarna ska säga. 

Utnyttja alla ytor

Till skillnad från din primära bostad, där fokus idag ofta ligger på minimalism och ordning, kan du tänka lite friare och mer kreativt när det gäller att inreda ditt semesterboende. Utnyttja alla ytor som finns och dekorera gärna med små porslinsföremål, tavelramar, växter och så vidare för att skapa en riktigt ombonad atmosfär.