Sitter du framför skärmen ofta? – Undvik trötta ögon

Det är viktigt att ta hand om dina ögon när du sitter mycket framför en skärm. Att sitta för länge framför en skärm kan leda till trötta ögon, huvudvärk eller yrsel. Det finns några saker som du kan göra för att undvika trötta ögon. Försök att hålla dig borta från skärmen i minst 20 minuter varje timme och använd glasögon med speciella filter som reducerar blått ljus. Klicka här för att hitta rätt glasögon som passar dig. 

Blått ljus och dess påverkan

Blåljus från skärmar sägs vara dåligt för människor eftersom det kan störa vår inre dygnsrytm. I och med digitaliseringen så utsätts många människor för blått ljus varje dag. För stora mängder blått ljus kan ha flera negativa konsekvenser. Blåljus är en del av det synliga ljusspektrumet som vi utsätts för dagligen, men många säger att blått ljus påverkar människor mer än andra typer av ljus. När vi exponeras för blått ljus sent på kvällen, särskilt från skärmar som datorer, telefoner och TV-apparater, kan det påverka din dygnsrytm. För att undvika problem med blåljus bör du därför använda blåljus glasögon. 

Glasögonen minskar irriterade ögon

Blue light glasögon eller blåljus glasögon kallas även skärmglasögon, terminalglasögon samt datorglasögon. Det är ett par glasögon som har ett speciellt filter som blockerar det blåa ljuset från skärmar. Genom att bära dessa glasögon kan du skydda dig mot detta blåa ljus och förbättra din sömnkvalitet. Glasögonen är också bra för att minska risken för irriterade ögon orsakade av exponering för starkt blått ljus. De blockerar upp till 92% av det blå ljuset vilket gör glasögonen till ett utmärkt verktyg för att skydda din syn och hjälpa dig att sova bättre på natten.

Hitta rätt blue light glasögon för dig

Blue light glasögon kommer i många olika modeller. De finns både med eller utan styrka och de är inte bara till för personer som redan använder glasögon. Deras syfte är att minska det blåa ljuset vilket kan vara en stor fördel för många som sitter framför en skärm mer än 1 timme om dagen. Detta gäller inte bara för datorskärm utan också om du tittar i din smartphone, surfplatta eller TV. Kom ihåg att blåljus glasögon ska inte användas hela tiden utan endast när du sitter framför en skärm.

Att sitta framför skärmen ofta kan leda till trötta ögon och huvudvärk. Ta därför regelbundna pauser och låt ögonen vila lite genom att använda blue light glasögon. Testa och se om fördelarna med dessa glasögon kan hjälpa dig.